Fairtrade Česko a Slovensko je členem Asociace společenské odpovědnosti

Vstoupili jsme do Asociace společenské odpovědnosti (A-CSR). Ta je největší iniciativou společenské odpovědnosti (CSR) a Cílů udržitelného rozvoje (SDGs) OSN v Česku, která prostřednictvím aktivního dialogu se státem významně ovlivňuje a vytváří CSR politiku a agendu udržitelného rozvoje v Česku. Připojili jsme se tak k více než 260 členům A-CSR z řad korporátního, neziskového, vzdělávacího i veřejného sektoru, jejichž snahou je spoluprací s ostatními zvýšit svůj potenciál a kompetence v oblasti CSR a SDGs.

A-CSR od roku 2017 uděluje prestižní Ceny SDGs, unikátní ocenění za naplňování globálních cílů od OSN v Česku. Jako národní ambasador od roku 2016 zastřešuje významný mezinárodní svátek dárcovství, Giving Tuesday a rozvíjí tak kulturu dárcovství v Česku. Ve spolupráci se svými členy do Česka přináší další globální iniciativy, jako například Plogging Česko, ecofriendly aktivitu kombinující běh a sbírání odpadků. Jako národní partner United Nations Global Compact do Česka přináší globální know-how největší platformy udržitelného podnikání na světě pod OSN. Ve spolupráci s členskými organizacemi a partnery tak transformuje celosvětové strategie do lokálních projektů.

Cíl našeho členství v A-CSR je jasný: přesvědčit postupem času všechny v asociaci sdružené organizace, že je společenské odpovědnosti patří i spotřeba fairtradových potravin a dalšího zboží, a přinášet do A-CSR zkušenosti z prostředí Fairtrade International.

150 106 Fairtrade Česko a Slovensko je členem Asociace společenské odpovědnosti 2021-02-26